Філе лосося зі спаржею

  • Копіювати посилання в буфер обміну
Філе лосося зі спаржею main image
Здатність
Легке приготування
Підготовка до приготування
1 Хвилини
Приготування
1 Хвилини
Порція
2 люди
Класичне поєднання. Лосось - дуже смачна риба, яка чудово смакує у поєднанні зі спаржею.
Філе лосося зі спаржею ingredients
Без глютену
Пескетарійський
Всеїдний

Інгредієнти

  • Свіжий апельсиновий сік 2–3 чайних ложки
  • Свіжий лимонний сік 1 чайних ложки
  • Апельсинова цедра ½ чайних ложки
  • Оливкове масло 6 чайних ложки
  • Зелена цибуля ½
  • Біла спаржа 300 г
  • Зелена спаржа 250 г
  • Червоний перець чилі 1 маленький
  • Філе лосося 2 (200г кожен)
  • Сіль та перець -

Кроки

1. Змішайте апельсиновий сік, лимонний сік та апельсинову цедру з дрібкою солі та перцю. Змішайте в оливковій олії. Дрібно наріжте цибулю та додайте у суміш. Накрийте і залиште суміш маринуватись протягом 1 години за кімнатної температури.
2. Помийте спаржу, очистіть зовнішню шкіру та відріжте кінці. Поріжте спаржу вздовж. Додайте 2 ст.л. маринаду і приправте сіллю та перцем. Наріжте перець чилі тонкими дрібними смужками. Додайте до спаржі і покладіть всю суміш на тарілку.
3. Приправте філе лосося сіллю та перцем. Викладіть основу зі спаржі на дно тарілки, зверху покладіть лосось. Накрийте та готуйте у мікрохвильовій печі за потужності 650 Вт приблизно 10-12 хвилин. Лосось повинен бути непрозорим всередині. Полийте готову страву рештою маринаду та подавайте.