Класичне поєднання. Лосось - дуже смачна риба, яка чудово смакує у поєднанні зі спаржею.
Інгредієнти
- Свіжий апельсиновий сік 2–3 чайних ложки
- Свіжий лимонний сік 1 чайних ложки
- Апельсинова цедра ½ чайних ложки
- Оливкове масло 6 чайних ложки
- Зелена цибуля ½
- Біла спаржа 300 г
- Зелена спаржа 250 г
- Червоний перець чилі 1 маленький
- Філе лосося 2 (200г кожен)
- Сіль та перець -
Кроки
1.
Змішайте апельсиновий сік, лимонний сік та апельсинову цедру з дрібкою солі та перцю. Змішайте в оливковій олії. Дрібно наріжте цибулю та додайте у суміш. Накрийте і залиште суміш маринуватись протягом 1 години за кімнатної температури.
2.
Помийте спаржу, очистіть зовнішню шкіру та відріжте кінці. Поріжте спаржу вздовж. Додайте 2 ст.л. маринаду і приправте сіллю та перцем. Наріжте перець чилі тонкими дрібними смужками. Додайте до спаржі і покладіть всю суміш на тарілку.
3.
Приправте філе лосося сіллю та перцем. Викладіть основу зі спаржі на дно тарілки, зверху покладіть лосось. Накрийте та готуйте у мікрохвильовій печі за потужності 650 Вт приблизно 10-12 хвилин. Лосось повинен бути непрозорим всередині. Полийте готову страву рештою маринаду та подавайте.